Ovsené müsli tyčinky



Müsli tyčinky, fit tyčinky a podobne...že vraj sa z nich nepriberá :D.Poznáte ich aj Vy, však? :) Tých máme v obchodoch plne regále.  Ale koľký z nás naozaj čítajú zloženie? Naozaj sú také zdravé a fit ako sa podľa názvu zdá? Ak ste ešte tak neurobili tak skúste aspoň raz prečítať a potom zistíte, že domáca varianta je oveľa lepšia, zdravšia a ich príprava nezaberie veľa času. Tieto tyčinky vydržia dlho, a dajú sa aj zamraziť. Takže si ich môžete pripraviť celú hromadu :)

Neobsahujú zbytočné rafinované cukry, tuky a ostatné chemické zbytočnosti :) A navyše dodajú telu energiu na veľmi dlhý čas. Je to výborný tip na cesty ako svačinka, ako raňajky, či jedlo pred tréningom. Ja som pre Vás  pripravila jednu  z množstva variant ako sa dajú tieto chutné tyčinky pripraviť, alebo vlastne použila som to čo kuchyňa momentálne dala :D. No vy si do nich môžete pridať rôzne iné dobroty a dochutiť podľa vlastných predstáv. Základom sú ale ovsené vločky.

Na prípravu týchto OVSENÝCH TYČINIEK budeme potrebovať:

150 gramov ovsených vločiek
80 gramov vlašských orechov nasekaných nadrobno
hrsť hrozienok
hrsť ľanových semiačok
4 PL sušeného kokosu
2 vajíčka
2-3 PL roztopeného arašidového masla
2 PL masla
1 PL kokosového oleja
škorica podľa chuti
1 jablko
2 PL kokosového cukru
2 čl stévie 

POSTUP:
Ak chceme mať tyčinky jemne chrumkavé, tak si  musíme pred samotným pečením opiecť vločky na panvici. Najskôr chvíľku na suchej panvici a neskôr pridáme maslo a kokosový olej. Keď budú mierne hnedasté odstavíme. Takto opražené vločky vsypeme od misky, pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne zamiešame. Jabĺčko si rozdelíme na dve polovičky. Polovičku nakrájame na drobné kocky a druhú polovičku nastrúhame ako pyré a zamiešame. Ak by sa Vám zdala hmota málo lepkavá pridajte ešte vajíčko, prípadne viac jablkového pyré.

Túto zmes som vyliala na  plech vystlaný papierom na pečenie. Hmotu dobre poutláčame a dáme piecť na 180 °C cca 20-25 minút. Keď nám okraje začnú hnednúť vytiahneme z rúry.

Tyčinky pred krájaním nechajte dobre vychladiť, inak sa Vám budú trúsiť a rozpadávať.

Dobrú chuť!



Komentáre

A tieto milujete vy...