DOMÁCE ARAŠIDOVÉ MASLO
Arašidové maslo...kedysi u nás veľmi neznáma potravina..ešte dnes si pamätám, keď nám ho doniesla rodina ako darček z Ameriky....hovoria... doniesli sme Vám niečo typické Amreické...také výborné masielko. A my sme si ho natreli na chlebík, preložili šunkou a rajčinkou :D Však je to maslo, nie?...no naše kyslé výrazy hovorili za všetko :D:D Až vtedy sme zistili čo vlastne to arašidové maslo je. Dnes ho považujem za jednu z najväčších pochúťok. Výborné sa hodí do raňajkových kaší, alebo si ho môžete len tak natrieť na nakrájané ovocie ako desiatu (ideálne na jablko alebo banán), použiť do koláča, ale tiež sa dá využiť na slano do omáčok k mäsku (tu sa môžete inšpirovať naším receptíkom - Kari quinoa na kari s kuracím mäsom a orechami).
Toto moje domáce masielko obsahuje len čisté nesolené arašidy, prírodne cukry v podobe medu a stévie, a malinké množstvo nerafinovaného kokosového oleja. Arašidové maslo je veľmi vhodné pre každého človeka, ale využívajú ho najmä športovci, ľudia ktorí sa venujú silovým, bojovým športom, či fitness. Arašidy obsahujú veľmi veľa bielkovín, a zdravých tukov, ktoré každé telo potrebuje. Okem toho vie dodať energiu na dlhý čas.
Ingrediencie:
250 g nesolených arašidov
1PL medu
prášková stévia podľa chuti (ja som dala 1/2 čl)
štipka soli
1Pl kokosového oleja/masla
Výroba arašidového masla nie je žiadna veda. Stačí dať dávku arašidov do dobrého mixéra, ktorý Vám ich vie rozmixovať na pastu. Musíte mixovať až dovtedy, kým neuvidíte že sa z arašídov malinko uvoľňuje prírodný olej, ktoré majú v sebe arašidy obsiahnuté. Následne pridáme do arašidovej pasty med, stéviu, soľ a kokosový olej alebo maslo. Znova mixujeme kým hmota nieje hladká.
Maslo naporcujeme do uzatvárateľnej nádobky a skladovať ho môžeme aj pri izbovej teplote. Neodporúčam skladovať v chladničke, pretože nám veľmi stuhne a ťažko sa s ním pracuje.






Komentáre
Zverejnenie komentára