KARI QUINOA S KURACÍM MÄSOM A ORECHAMI
KARI QUINOA S KURACÍM MÄSOM A ORECHAMI

Kuracina, kuracina a zasa kuracina....asi najčastejšia varianta môjho obedu či večere :) Keď potrebujem zdravé, chutné a hlavne rýchle jedlo. Ale priznajme si...komu stále chutí to isté dookola? Tiež potrebujem zmenu a tak teda kuchtím, kombinujem a vymýšľam. Niekedy stačí iba vymeniť prílohu za niečo netradičné, použiť pár iných korenín a výsledná chuť je úplne iná. Takže tu Vám prinášam receptík na kuracie mäsko s netradičnou prílohou..... quinoa na kari. Keď k tomu dodáte ešte orieškovú príchuť...výsledok Vás dostane :)). Navyše quinoa ako príloha je veľmi dobrá voľba. Označuje sa za superpotravinu o ktorej blahodárnych účinkoch na naše telo by som sa mohla rozpisovať ešte na niekoľko strán...ale nebudem zdržovať, takže poďme k receptu....keďže hladoši už čakajú :p.
Budeme potrebovať:
- quinoa,
- baby špenát,
- kuracie prsia,
- maslo,
- 1 strúčik cesnaku,
- vajíčko
- mozzarela strúhaná
- koreniny (kari, čierne mleté korenie, soľ),
- horčica,
- hrsť nepražených a nesolených arašidov,
-1 pl arašidového masla,
- cherry rajčiny.
Na začiatok si uvaríme quinou v osolenej vode s kari korením. Quinou varíme podľa návodu na obale v pomere 1:3.
Kuracie prsíčka pripravíme úplne jednoducho bez špeciálnych postupov. Nakrájame ich na drobné kúsky, opražíme na kokosovom alebo olivovom oleji, osolíme, okoreníme čiernym korením a kari. Mäsko ešte troška podlejeme vriacou vodou, aby sa nám neprichytilo, pridáme ešte horčicu, arašidové maslo a necháme dusiť . Pred koncom pridáme do panvice hrsť nepražených arašidov.
Na ďalšej
panvici si podusíme špenátik, ktorý nakrájame na drobné kúsky. Dusíme ho na
masle spolu s roztlačeným cesnakom. Do hrnčeka si rozbijeme vajíčko, ktoré
rozmiešame s nastruhaným syrom a koreninami. Keď máme quinou hotovú, pridáme ju do panvice
so špenátom, zalejeme vajíčkovou zmesou a miešame až kým sa nám zmes pekne
neprepojí a vajíčko nestuhne.
Posledným
krokom k tomuto chutnému obedíku je servírovanie......predsa dobre vyzerajúce jedlo aj lepšie chutí:). Odporúčam quinou porcovať žufankou a pri naberaní poutláčať, aby na tanieri
držala tvar. Takže quinou šupneme do stredu taniera a okolo poukladáme kúsky
kuracinky. Celé jedlo podlejeme mäsovou
šťavou a ozdobíme zeleninkou. Dobrú chuť :)




Komentáre
Zverejnenie komentára