Zeleninové minifašírky
Zeleninové minifašírky
S príchodom jesene sa spája aj prichádzajúca úroda z našej záhradky..8) je to obdobie keď viac ako do obchodu chodím po dobroty ku babke na záhradu..8) ku klasike akou je mrkva..petržlen..kaleráb a cibuľa...sme tento rok pridali aj červenú repu..špenát a cuketu..8) a tak mám k dispozícií obrovské možnosti pri otázke čo budeme variť..8)
Toto obdobie jednoducho milujem...8) keď sa k tejto zeleninke pridajú ešte jabĺčka..sychravé jesenné dni môžu smelo prísť...sme zásobení vitamínmi a dobrotami na celú zimu...8) ak nemáte vlastnú záhradku nevadí...8) v obchodoch možno dostať rôzne druhy zeleniny a ovocia od našich slovenských pestovateľov..ktorých ja osobne vždy rada podporím..8) tak smelo do toho a aj vy zaplňte špajzičky takýmito dobrotami..8))
Na Zeleninové minifašírky potrebujeme:
1 cuketu
2 kaleráby
4 mrkvy
10 hrstí ovsených vločiek
4 lyžičky CHIA semiačok
4 veľké strúčky cesnaku
1 vajce
kokosový olej
2 dcl vody
soľ
čierne korenie
Dresing:
polovica bieleho jogurtu
soľ
čierne korenie
chilli
cesnak
POSTUP:
Očistíme cuketu, kaleráb a mrkvu a všetko postrúhame na veľkom strúhadle. Medzitým si necháme napučať CHIA asi v cca 2 dcl vody. Postrúhanú zeleninu a CHIA vložíme do misky a pridáme vločky, prepučený cesnak, vajce, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame a prípadne pridáme ešte vločky, ak sa vám zdá zmes príliš riedka. Zo zmesi tvarujeme malé guličky, alebo ju môžeme dať do formy na muffinky. Ja som robila obidve varianty..8) Guličky potrieme rozpusteným kokosovým olejom a dáme na papieri na pečenie piecť do trúby. Ak použijete formu na muffinky, nezabudnite ju vytrieť rozpusteným kokosovým olejom. V trúbe pečieme cca 60 minút na 250 stupňov. Zo zmesi môžete urobiť aj klasické placky - ich pečenie v trúbe bude trvať menej..8)
Medzitým si pripravíme dresing. Do jogurtu rozpučíme cesnak (koľko máte radi), pridáme soľ, korenie a trošku chilli. Zmiešame a podávame ku fašírkam.
Dobrú chuť...8)












Komentáre
Zverejnenie komentára