RYŽOVO-OVSENNÁ RAŇAJKOVÁ KAŠA
RYŽOVO - OVSENNÁ RAŇAJKOVÁ KAŠA
a lá dospelácka kašička :)
Tento krát som si zaspomínala troška na detstvo kedy mi mama
varievala kašičky....aby som bola presná...boli to krupicové kaše preliaté maslom a grankom...ešte teraz cítim ich sladučkú voňu a chuť :) Aj ty si ich
pamätáš tak ako ja?
Táto moja kaša síce nie je krupicová, ale chuťou mi veľmi pripomína práve tú detskú a je neskutočne výborná. Je to skôr varianta pre nás dospelákov....keď si nechceme priznať, že nám už dávno nie je 5 :))
Takmer každé ráno si doprajem túto sladkú maškrtu na rôzne spôsoby. Preto som
sa rozhodla dať Vám tip aspoň na jednu z nich. A nemusíte sa báť, že
to bude kalorická bomba. Obsahuje len také ingrediencie, ktoré naše telo na
raňajky potrebuje ako dobrý štart do dňa:) Ryža a ovsenné vločky nám dodajú potrebné sacharidy na energiu,
ktorú budeme cez deň potrebovať. Proteín nám dá zasa porciu bielkovín, čo je dôležité najmä
pre tých cvičiacich "maniakov", ktorý si kontrolujú príjem bielkovín :). Ovocie zasa doplní
chýbajúce vitamínky, a mandľové lupienky sú bohaté na zdravé tuky, alebo
inak povedané omega-3mastné kyseliny, ktoré naše telo taktiež potrebuje. Takže
smelo do týchto fit raňajok :))
Na „dospelácku“ RAŇAJKOVÚ KAŠU budeme potrebovať:
- ryžová
kaša (dostať ju už skoro v každých väčších potravinách, tak isto aj v bio obchode, a
dokonca aj v DM drogérií)
dokonca aj v DM drogérií)
- ovsené
vločky
- vanilkový
proteín
- mrazené
ovocie
- mlieko
- mandľové
lupienky
- škorica
POSTUP:
Najskôr si
prichystáme hrniec a 2,5-3 dcl mlieka.... záleží podľa toho akú hustú kašu máte
radi. Mlieko si zohrejeme v hrnci a keď nám začne troška vrieť
pridáme 2 PL ovsených vločiek a asi 6 PL ryžovej kaše. Množstvo takisto
záleží od hustoty akú chceme dosiahnuť. Varíme do zhustnutia za stáleho miešania cca 2-3 minútky. Pred koncom pridáme ešte 10-15 gramov
proteínu a dobre premiešame aby nám nevznikli hrudky. Kašu vylejeme do
misky, ozdobíme lesným ovocím, mandľami a škoricou. Ja používam mrazené
ovocie, ktoré mám k dispozícií v mrazničke po celý rok. Pred raňajkami si ich
jednoducho vytiahnem a zohrejem buď v hrnci na sporáku, alebo v mikrovlnke.
Ak máte dostatok času, radšej ich mierne ohrejte na sporáku, nakoľko v mikrovlnke
sa ničia ich vitamíny :/. Šťavu
z rozmrazeného ovocia nevylievajte....polejte ňou celú kašu..ktorá bude
tak chutiť oveľa lepšie a šťavnatejšie. A toto je celá veda:) Kašička je veľmi
rýchla a jednoduchá...dobrú chuť a pekný štart do dňa :)





Komentáre
Zverejnenie komentára