RYŽOVO-OVSENNÁ RAŇAJKOVÁ KAŠA

RYŽOVO - OVSENNÁ RAŇAJKOVÁ KAŠA
a lá dospelácka kašička :)

Tento krát som si zaspomínala troška na detstvo kedy mi mama varievala kašičky....aby som bola presná...boli to krupicové kaše preliaté maslom a grankom...ešte teraz cítim ich sladučkú voňu a chuť :) Aj ty si ich pamätáš tak ako ja?

Táto moja kaša síce nie je krupicová, ale chuťou mi veľmi pripomína práve tú detskú a je neskutočne výborná. Je to skôr varianta pre nás dospelákov....keď si nechceme priznať, že nám už dávno nie je 5 :)) Takmer každé ráno si doprajem túto sladkú maškrtu na rôzne spôsoby. Preto som sa rozhodla dať Vám tip aspoň na jednu z nich. A nemusíte sa báť, že to bude kalorická bomba. Obsahuje len také ingrediencie, ktoré naše telo na raňajky potrebuje ako dobrý štart do dňa:) Ryža a ovsenné vločky nám dodajú potrebné sacharidy na energiu, ktorú budeme cez deň potrebovať. Proteín nám dá zasa porciu bielkovín, čo je dôležité najmä pre tých cvičiacich "maniakov", ktorý si kontrolujú príjem bielkovín :). Ovocie zasa doplní chýbajúce vitamínky, a mandľové lupienky sú bohaté na zdravé tuky, alebo inak povedané omega-3mastné kyseliny, ktoré naše telo taktiež potrebuje. Takže smelo do týchto fit raňajok :))

Na  „dospelácku“ RAŇAJKOVÚ KAŠU budeme potrebovať:
- ryžová kaša (dostať ju už skoro v každých väčších potravinách, tak isto aj v bio obchode, a  
  dokonca aj v DM drogérií)
- ovsené vločky
- vanilkový proteín
- mrazené ovocie
- mlieko
- mandľové lupienky
- škorica

POSTUP:
Najskôr si prichystáme hrniec a 2,5-3 dcl mlieka.... záleží podľa toho akú hustú kašu máte radi. Mlieko si zohrejeme v hrnci a keď nám začne troška vrieť pridáme 2 PL ovsených vločiek a asi 6 PL ryžovej kaše. Množstvo takisto záleží od hustoty akú chceme dosiahnuť. Varíme do zhustnutia za stáleho miešania cca 2-3 minútky.  Pred koncom pridáme ešte 10-15 gramov proteínu a dobre premiešame aby nám nevznikli hrudky. Kašu vylejeme do misky, ozdobíme lesným ovocím, mandľami a škoricou. Ja používam mrazené ovocie, ktoré mám k dispozícií v mrazničke po celý rok. Pred raňajkami si ich jednoducho vytiahnem a zohrejem buď v hrnci na sporáku, alebo v mikrovlnke. Ak máte dostatok času, radšej ich mierne ohrejte na sporáku, nakoľko v mikrovlnke sa ničia ich vitamíny :/.  Šťavu z rozmrazeného ovocia nevylievajte....polejte ňou celú kašu..ktorá bude tak chutiť oveľa lepšie a šťavnatejšie. A toto je celá veda:) Kašička je veľmi rýchla a jednoduchá...dobrú chuť a pekný štart do dňa :)

Tip: ak nemáte proteín, nič sa nedeje. Do kaše môžete pridať vanilkovú esenciu, a stéviu. Výborne chutí aj s agáve sirupom, ale tam už musíte rátať s nejakými cukrami navyše :))




Komentáre

A tieto milujete vy...