KOKO CHEESCAKE S POMARANČOM
Koko cheescake s pomarančom
Zbožňujem cheescake a zbožňujem kokos...tak prečo to nespojiť :) Výsledok môžete ochutnať sami...nechajte sa inšpirovať týmto výborným pomarančovým koko cheescakom.
NA KORPUS:
80 g
pomletých ovsených vločiek
80g strúhaného
kokosu
150 gramov
sušených ďatlí
1 dcl
mlieka
1 vajíčko
2pl kokosového oleja
1 pl masla
Na korpus použijeme jednu z mojich obľúbených ingrediencií do pečenia....a to
ďatle. Ďatle pridávam do receptov veľmi rada, nakoľko sú veľmi sladké,
a tak koláčiky nemusia obsahovať žiadne zbytočné rafinované cukry. Takže
na začiatok namočíme ďatle do vody, ideálne deň vopred. Ak sa rozhodnete koláč robiť
v ten deň, tak aspoň minimálne na dve hodiny pred pečením...Keď máme
ďatle zmäknuté, vodu scedíme, pridáme mlieko, kokosový olej, maslo a
vymixujeme ponorným mixérom na kašu. Keď je kaša hotová, jednoducho zmiešame
všetky ostatné ingrediencie a vymiešame rukami. Ak sa Vám cesto bude zdať
tuhé, pridajte ešte troška mlieka. Cesto by malo mať tuhšiu konzistenciu, ale
takú aby sa dalo ľahko rozotrieť na dno formy.
Korpus pečieme 15 minút na 180°C.
CESTO:
500 gramov
jemného tvarohu
150 g
bieleho jogurtu
150 g kyslej
smotany
150 ml
kokosového mlieka v plechovke
6 pl
strúhaného kokosu
2 čl stévie
3 pl
trstinového cukru
Šťava
z polovičky pomaranča
Nastrúhaná kôra
z pomaranča
1 balík
želatíny (v prášku)

Na prípravu
cesta budeme potrebovať dve nádoby. Do väčšej misky si dáme ingrediencie na
tvarohovú zmes /tvaroh, jogurt, smotana, kokos, šťava a kôra z pomaranča), a do menšieho hrnca zasa ingrediencie na prípravu želatíny. Želatínu
budeme robiť z kokosového mlieka, ktoré vylejeme do menšieho hrnca,
pridáme cukor a stéviu a mierne ohrejeme, kým sa cukor nerozpustí (len ohrejeme, nikdy nevaríme). Následne
do hrnca vysypeme želatínu a miešame až do úplného rozpustenia. Keď máme
želatínu pekne rozpustenú, odstavíme zo sporáka, pridáme 3 pl tvarohovej zmesi
a zamiešame. Takto predpripravenú želatínu vlejeme do zvyšnej tvarohovej
zmesi a dobre premiešame. Cesto už máme hotové a pripravené na korpus.
Odporúčam cesto nechať malinko stuhnúť ešte pred tým, než ho nalejem na
korpus....aby sa nám nerozmočil. Takže ja som cesto šupla na pol hodinku do
chladničky a až potom išlo na korpus. Koláčik si ozdobíme nakrájaným
pomarančom a mandľovými hoblinami, prípadne čokoládou. Takto pripravený cheescake necháme
stuhnúť najlepšie cez noc a na druhý deň môžeme vychutnávať J





Komentáre
Zverejnenie komentára