BEBE koliečka - Bebečka

BEBE koliečka - Bebečka


Zdravé raňajky s BEBE dobre ráno? Ale je to naozaj tak? O tejto "zdravej" bombe by sa dalo polemizovať. Mnohé z nás si myslia, ako diétne a zdravo sa najedli a ešte aj nabili energiou na celý deň. Ja akosi  tomu nie a nie uveriť :)) Preto som sa rozhodla pripaviť Bebe  podľa seba...... Bebe koliečka, ktoré si naozaj môžeme dopriať ako zdravú variantu na raňajky, prípadne svačinku či maškrtu ku kávičke.


Na BEBE koliečka budeme potrebovať:

1/2 šálky celozrnnej múky

1/2 šálky ovsených pomletých vločiek
3 PL trstinového cukru

7 tabliet stévie
3-4 PL kokosového oleja
2 PL práškového kakaa
1 vajce
1 čl škorice
1 čl perníkového korenia
štipka soli
1/2 čl jedlej sódy
2 hrste nadrvených orechov
hrsť celých ovsenných vločiek
1 PL chia semien
1/2 balenia horkej čokolády min. 70%
mlieko na rozriedenie cesta

Postup:
Postup pečenia Bebečiek je úplne jednoduchý, ktorý zvládne každá aj začínajúca kuchárka. Všetky ingrediencie jednoducho vymiešame rukami a na vymastený plech tvarujeme placky s hrúbkou cca 0,5 cm. Pozor, keď budete pridávať sódu. Ideálne je keď si ju najskôr zamiešate do múky, aby sa rovnomerne vmiesila do cesta. Inak sa Vám môže stať že jeden keksík bude napuchnutý viac a druhý menej :) Čokoládku si nalámeme na maličké kúsky a vmiešame ju do cesta tesne pred koncom, aby sa Vám neroztopila a ostali v keksíkoch celé kúsky.  Mlieko pridávame podľa potreby....len toľko aby Vám vznikla hmota s ktorou sa dobre pracuje.

Pečieme ich 8-12 minút na 180°C. Záleži aké hrube koliečka ste si vyrobili, a tiež ako silno vám pečie rúra. Preto odporúčam keksíky neustále sledovať...dokážu ľahko prihorieť....verte mi, mám to odskúšané :)))



Po upečení ich necháme dobre vychladnúť a až potom vyberáme z plechu. Ja nedočkavec som chcela Bebečka hneď vyskúšať,a tak sa mi  krehké Bebečka polámali ešte pred tým, než som ich stihla naservírovať na tanier....tak to dopadne, keď im neviete odolať :)

Kokosová varianta chutí tiež úžasne.... Preto kokosový závislaci....sledujte náš blog. Receptík bude čoskoro...

Komentáre

A tieto milujete vy...