Pizza slimáky

Pizza slimáky...či srdcáky?


Milujem pizzu...a ku nej kolu...a milujem sediet na zemi a priamo z krabice papať a zapíjať...a až do prasknutia...
Táto moja záľuba sa však nejako veľmi nestretáva s mojou snahou udržať si ručičku na váhe aspoň na mieste kde balansuje momentálne..8)
Nedalo mi to však...lebo sa nedokážem tejto dobroty vzdať....a ešte k tomu keď máte doma niekoho kto toto vaše mlsanie veľmi podporuje a dokonca vás k nemu aj navádza..je to tažké.
Vymyslela som si teda...nazvime to "ľahšiu" verziu tejto pochúťky...


Miesto múky klasickej..použila som špaldovú...miesto kečupu paradajkovú pastu..prípadne ak máte, aj domáci kečup je výbornou voľbou...a aby som sa nemusela cítiť previnilo, že "zožrala" som celú pizzu..urobila som si malé slimáky...ktoré sa však pod rukami môjho oddaného pomocníka..8) stali skôr srdiečkami na plechu...8)takžeee..sú to vlastne SRDCÁKY..8)



Na PIZZA SLIMÁKY (SRDCÁKY) potrebujeme:

2 biele jogurty (250ml)
1 šálka špaldovej polohrubej múky
2 vajcia
1 prášok do pečiva (prípadne kvasnice)
soľ
paradajková pasta (prípadne pretlak)
plátkový syr
šunka
pizza korenie
bazalka
cesnak
mleté čierne korenie
olivový olej


Postup:
Do misky si dáme jeden jogurt, pridáme múku, soľ, vajcia a prášok do pečiva. Recept som skúšala aj s kvasnicami - cesto trošku viac napučí, ale inak nie je rozdiel. Všetko spolu zmiešame a ak je cesto príliš riedke primiešaváme ešte múku, aby bolo také akurát na rozvaľkanie.
Keď je cesto hotové dáme ho na podložku a rozvaľkáme na hrúbku aspoň 0,5 cm. Rozdelíme ho na dve polovice, a potrieme paradajkovou pastou, do ktorej sme si primiešali rozpučený cesnak (ja som použila 3 strúčiky, ale nie každý má rád veľa cesnaku, tak dajte ako ľúbite), pizza korenie a trošku olivového oleja. Na to poukladáme šunku a syr a pekne zrolujeme do závinu. Keby bolo cesto celé a nie na dve polovice, tento závin by bol príliš veľký, preto je lepšie cesto rozdeliť. Z rolky, ktorá vznikla ukrajujeme asi 1 cm hrubé kolieska a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Ak budete cesto príliš stískať, ako sa to podarilo nám tak zo slimákov urobíte srdcáky...8)Keď je všetko nakrájané dáme do trúby na 200 stupňov a pečieme cca 15 minút.
Medzitým si pripravíme dressing, s ktorým tieto dobroty určite nebudete chcieť prestať jesť. Do bieleho jogurtu roztlačíme aspoň 3 strúčiky cesnaku, pridáme mleté čierne korenie a soľ, a zmiešame. Ak nemáte radi, alebo je vám z cesnaku ťažko, može do jogurtu postrúhať tvrdý syr. Upečené slimáky namočíme do dressingu a jeme až do popuku...8)














Komentáre

A tieto milujete vy...