Mrkvový tvaroháčik
Mrkvový tvaroháčik
A zase tá mrkva...8)nie je to však náhoda..mrkva je úžasná potravina, ktorá obsahuje v sebe množstvo vitamínov...niektorí ľudia zvyknú namietať, že predsa nie sú zajace, aby chrúmali mrkvičku a ešte k tomu v koláči. Mrkva však dodáva koláčikom potrebnú vlhkosť a hutnosť a tie potom nepotrebujú toľko múky. Má nízky obsah kalórií a tukov, čo predstavuje ďalšie plus ak okrem zdravia, chceme aj čo to po zime zhodiť. :-)
A čo je lepšie spojenie ako mrkva a tvaroh? snáď iba tvaroh a jahody...8)nič nám teda nebráni pridať do koláča aj tie a môžeme si smelo vychutnávať nebíčko v našich ústočkách :-)
Na MRKVOVÝ TVAROHÁČIK potrebujeme:
Cesto:
350g mrkvy
5 pl
javorového sirupu
5 tabliet
stévie
3 vajcia
150 g
ovsenej múky (pomleté vločky)
3 pl
kokosového oleja
2 pl masla
½ prášku do
pečiva
2 čl škorice
Hrsť
sušených hrozienok
Plnka:
250 g tvaroh
/ideálne je použiť jemný tvaroh, ja som mala hrudkový tak som ho rozmixovala
tyčovým mixérom/
1 kyslá
smotana
1 PL
javorový sirup
1-2 banány
podľa chuti
½ balenia
želatínového stužovača
Pomaranč
alebo iné ovocie
+ škorica na
posypanie alebo nastrúhaná čokoláda
Postup:
Mrkvu si
nastrúhame na jemno, pridáme pomleté ovsené vločky (múku), prášok do pečiva,
roztopený olej a maslo, 3 žĺtka, škoricu, javorový sirup a stéviu. Ja
používam stéviové tablety, ktoré roztlačím medzi dvoma lyžičkami na prášok. Ak
máte práškovú stéviu, máte o jednu robotku menej J Jedna
tableta stévie by sa mala rovnať jednej lyžičke práškovej stévie. Všetko dobre
premiešame. Ak sa vám zdá cesto príliš husté, pridajte troška vlažného mlieka na
rozriedenie. Nakoniec jemne vmiešame do
cesta vyšľahané bielka na sneh a taktiež hrozienka.
Dáme piecť
na vymastený a múkou vysypaný plech na 180°C, 40 minút. Ja som použila
plech s rozmermi 26x20cm.
Kým sa cesto pečie pripravíme si plnku. Zmiešame tvaroh so smotanou a javorovým sirupom. Banány si v druhej miske roztlačíme na
kašu a zmiešame spolu s tvarohovou plnkou. Keď bude cesto upečené, môžeme do plnky
pridať želatínový stužovač, ktorý si pripravíme podľa návodu. Na cesto ešte
poukladáme nadrobno pokrájaný pomaranč, prípadne iné ovocie a potrieme
tvarohovou plnkou. Na ozdobenie môžeme vrch koláča posypať škoricou, kakaom
alebo nastrúhanou čokoládou. Necháme dobre stuhnúť v chladničke
a môžeme podávať.
Obrovskou výhodou tohto koláčika je, že pokojne ho môžeme jesť od rána do večera aj na druhý deň, lebo vtedy chutí ešte lepšie...8)
Do mlsania :-)






Komentáre
Zverejnenie komentára